2010. április 11., vasárnap

A csülkös varázslat

Nem titok, számtalan esetben van, hogy éppen hazaesem vacsoraidőre, a hűtő üres, de kopog a szemünk az éhségtől. Ilyenkor kerül elő a varázslatos csülökkonzerv a szekrényből, amit másra is fel lehet használni, de leggyorsabban a csülkös melegszendvicshez. Laktató és finom, kb. 15 perc alatt készen van (ebből 10 perc a sütés) - és elég, ha annyit mondok róla, aki eddig csülkös melegszendvics sütése alatt bejött hozzánk, némi szagolgatás után megkérdezte, mit készítek, majd elkérte a receptet, és maga is rabja lett.

A varázslatos csülkök konzervet a Lidl-ben lehet kapni, a recept pedig így hangzik.

A konzervet kinyitjuk - késsel körbevágjuk a doboztól leválasztva a húst, tányérra tesszük és csinos szeleteket vágunk belőle. A kenyereket a tepsibe fektetjük, ráhelyezzük a csülökszeleteket, a tetejére tejfölt kenünk, megborsozzuk, sajttal megszórjuk, és kb. 10 percre a sütőbe tesszük.
Akkor van kész, ha a sajt ráolvadt a tetejére.
Az én trükköm a lapkasajt, azt használok reszelt sajt helyett, mivel utálok sajtot reszelni, ráadásul a válságos időkben ritkábban van a hűtőben tömbsajt, a lapka viszont olcsóbb, ráadásul minden ételre remekül ráolvasztható.

A füstölt csülök zamatos íze a tejföllel és a sajttal olyan ízorgiát eredményez, amit egy fémdobozra nézve nem is sejtene senki. Pedig varázslat van abban a konzervdobozban.

Nincsenek megjegyzések: