2010. december 20., hétfő

Világverő mézes csípős

Sok barátom kedvence a híres-neves mézes-csípős hús, amit nagy misztikum övez, pedig igazából rettentő egyszerű.

A sütni kívánt húst (lehet csirke- vagy pulykamell szelet, oldalas, comb, szárny, vagy bármi tetszés szerin) egy nappal sütés előtt bepácoljuk a következőképp:
kicsit besózzuk, és utána bekenjük Erős Pistával, majd virágmézzel. Aki bírj a könnyfakasztós erőset, jó vastagon is kenheti a Pistát.
Másnap a pácolt husikat kisütjük vagy bő olajban, vagy tepsiben, vagy tepsiben sütőfóliában, vagy grillrácson. Mindenhogy finom.

A méztől a hús porhanyós lesz és fincsi bevonatot kap. Ha nem grillként sütjük, finom szaftja lesz, amivel a köretet lehet locsolni.
Sült krumplival és friss zöld salátával szoktam tálalni, de csak simán friss kenyérrel is isteni finom.

Akik kedvelik a pikáns ízeket, de nem bírják az erőset, Erős Pista helyett válasszák Édes Annát!

A sütésnél vigyázzunk, hogy a bagatellizálódó méz ne égjen oda.
Amúgy elronthatatlan, megunhatatlan, verhetetlen. Ünnepi asztalra, vagy szilveszteri hidegtálas terítéshez is szuper, hidegen és melegen egyaránt.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Koszonom! Edes Annat kivaltkeppen. Kiprobalom. Tesztelem kulhonban is.:)) M.Kata