2010. május 7., péntek

Parisali minden alkalomra


Imádom a paradicsomot, minden formában, és nagy kedvencem a pillanatok alatt összeüthető paradicsomsaláta.

Tehát két fő részére vágj kis kockára kb. 3 szem paradicsomot. Keverj össze kis olívaolajat, borecetet, sót, borsot, fokhagymaport, vagy ha van, egy gerezd friss reszelt fokhagymát. Ezt öntsd rá a paradicsomra, és az egészet szórd meg apróra vágott friss bazsalikomlevelekkel. Ha olyan szerencsés vagy, mint én, akkor menj ki a kertbe, és vágj a fűszernövényes ládikádból. Ha nincs, akkor a szárítottnál jobban tudom ajánlani a Findus kis dobozba fagyasztott friss zöldfűszerét.
Kis időre hűtőbe érlelve még finomabb.

Főételhez salátaként is kiváló, de csak sima szendvicshez is nagyon finom.
Minap körözöttes pirítóssal ettük, amibe szórtam egy kis szintén frissen a kertből szedett snidlinget is.
Tudom, hogy rém egyszerű étel - de eszméletlenül finom is.

Nincsenek megjegyzések: