
Tulajdonképpen citromon kívül más fincsi fanyar gyümölcscsel is lehetne ízesíteni, nekem kapásból a ribizlire összefut a nyál a számban - azt hiszem ki is fogom próbálni a dolgot. De most nézzük az autentikus citromos csodást.
Hozzávalók:
fél liter tejföl
fél liter habtejszín

20-25 dkg babapiskóta, vagy kerek piskótatallér
2 citrom
A tejfölben elkeverem a cukrot, a reszelt citromhéjt, illetve belenyomjuk ízlés szerint a citromok (vagy egy citrom) levét.
A habtejszínt felverjük jó keményre (esetleg habfixálóval, aki szereti az E-adalékokat, de szerintem nem szükséges). Finoman belekeverjük a habot a tejfölös krémbe. Egy tál aljára letesszük a piskótákat, megkenjük a citromos krémmel, majd új réteg piskóta és rá megint citrom jön.

Másnapra csodával határos módon a piskóta felszív egy csomó finom édes-citromos nedvességet a krémből, így puha lesz, viszont a habos krém különlegesen kemény állagú. Hideg, savanykás, könnyű (mármint könnyűnek látszik, hiszen ennyi tejszín és tejföl igazából nem könnyű ám :D) édességet kapunk, amit speciel közvetlen hozzátartozóim egy ültő helyükben falnak fel - sosincs maradék.
Lelki szemeim előtt látom ugyanezt a finomságot huncut ribizlidarabokkal bolondítva, vagy citromlé helyett pépesített ribizlivel/meggyel pirosan ragyogva.
Vendégeknek elég látványos és elegáns, és még a kevésbé édesszájúaknál is garantált siker.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése