2010. október 13., szerda

Varia tésztasaláta

Ha marad tészta az ebédből, de a szósz már elfogyott, össze lehet ütni egy kis tésztasalátát, gyakorlatilag bármilyen belevalóval. Ha vendégeket vársz, de laktató és olcsó ételt akarsz nekik adni, máris jön a tésztasaláta, mint megmentő.


A képen látható adag hatalmas, egy zacskó tésztából készült.

Szóval, főzd meg a tésztát sós-bazsalikomos vízben, majd hideg vízzel öblítsd le.
A mártáshoz keverj össze joghurtot (egy zacskó tésztához minimum két nagy dobozt), olívaolajat, sót, bazsalikomot, esetleg snidlinget, újhagymát - ízlés szerint. (Ha nem bazsalikomos vízben főtt tésztáról van szó, akkor lehet a mártás bármilyen más ízű: mustáros-borsos, csípős piros aranyos, stb.).
Aztán válassz egyéb összetevőket. Én ebbe most paradicsomot és kukoricát tettem, de lehet még dúsítani sonkakockával, főtt tojással, sajttal, almával, vagy bármivel, ami van otthon.
Az egészet kutyuld össze és tedd a hűtőbe kicsit érni.

Megdöbbentő, de isteni csemege - a tészta finom hidegen, a joghurt üdébb, mint a majonéz, és nem is hizlal. És valóban számtalan verziója létezik. Ez itt a zöld fűszeres verzió.

Nincsenek megjegyzések: